linkedin
+

Multicheck leverer kæmpe metaldetektor til Fibertex Personal Care

Multicheck har netop leveret sin største metaldetektor nogensinde til en dansk kunde. Kunden er Fibertex Personal Care, en af verdens største producenter af ikke-vævede tekstiler til hygiejneindustrien, som ønsker at styrke kvalitetsmålingen i sin produktion.

Det er en potentiel Danmarks-rekord, der nu befinder sig på Fibertex Personal Cares fabrik i Aalborg.

I hvert fald er der tale om den største Ceia-metaldetektor, som Multicheck hidtil har leveret til en dansk kunde.

Metaldetektoren – en Ceia THS/MS21 – er udstyret med et hoved på hele 2050 mm x 50 mm, altså svarende til en længde på lidt over 2 meter. Fibertex har indkøbt maskinen for at styrke detektionen af eventuelle fremmedlegemer i Fibertex’ materialer, der anvendes i bleer og hygiejnebind.

Afgørende tests

Den horsensianske virksomhed Multicheck blev valgt som leverandør grundet sine positive erfaringer med levering af en tilsvarende, om end mindre, maskine til en anden virksomhed tidligere på året.

“Vores samarbejde med Multicheck har været superfint fra start til slut. Vi har haft nogle gode snakke undervejs, og det har været af stor betydning for os, at Multicheck kunne gennemføre en test af udstyret, inden vi satte i gang,” siger Brian Udengaard, R & D Director i Fibertex.

Smed udviklede kreativ løsning

For at komme helt i mål krævede det undervejs et kreativt indspark fra en af Multichecks specialister, idet størrelsen på metaldetektoren umiddelbart ville kræve en konstruktionsændring af Fibertex’ maskine.

Her lykkedes det imidlertid Multichecks smed Michael Lundsmann at komme med et løsningsforslag, hvor man ved at hæve detektoren og samtidig montere Fibertex’ eksisterende magneter på konstruktionen, fik plads til detektoren i det nuværende produktionssetup.

”Det er et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi takket være vores dygtige folk og brancheviden kan skræddersy en standardmaskine til kundens behov, så kunden får den samlet set mest kosteffektive løsning,” siger Dina Jensen, Sales Manager i Multicheck.

Positiv udvikling

MultiCheck er et horsensiansk firma, som tilbyder løsninger inden for vejning, mærkning og inspektionsudstyr. Multicheck blev grundlagt tilbage i 2000 og har således mere end 20 års erfaring i branchen.

Multicheck har i flere år været inde i en god gænge, og den positive udvikling betyder, at virksomheden er ved at være vokset ud af de nuværende faciliteter på Egeskovvej nord for Horsens.

Derfor har man for nylig købt en 13.500 m2 stor grund af Horsens Kommune i Business Park Bygholm med henblik på at opføre et nyt domicil.

 

Fakta om Fibertex Personal Care

  • En af verdens største producenter af ikke-vævede tekstiler til hygiejneindustrien, primært babybleer, hygiejnebind og inkontinensprodukter.
  • Hovedkontor i Aalborg. Produktion af ikke vævede tekstiler i Danmark og Malaysia samt print på ikke-vævede tekstiler i Tyskland, Malaysia og USA.
  • Etableret i 1968 og overtaget af Schouw & Co. i 2002. I 2011 blev Personal Care-aktiviteterne spaltet ud som en selvstændig porteføljevirksomhed direkte under Schouw & Co.
  • Beskæftiger ca. 800 ansatte.
  • Læs mere: fibertexpersonalcare.com