linkedin
+

Danrice

Trods enorm belastning: Altid pålidelig, altid sikker

En x-ray-skanners arbejdsbelastning hos Danrice er enorm: Op til tre tons råvarer – mere end 4,5 kubikmeter produkter – tjekkes på inspektionsudstyrets transportbælter hver time, herunder eksempelvis ris. Risene vil efter endt inspektion blive transporteret gennem de sædvanlige rense-, kognings- og lynfrysningsprocesser, hvorefter de pakkes klar til transport og opbevaring. Med sådan en grunding bearbejdningsproces er det oplagt at tro, at det i hvert fald vil kræve nogle minutters kogetid, før risene er spiseklare. Det var i hvert fald vores umiddelbare tanke, men vi måtte tro om igen: Efter blot få sekunder i kogende vand vil risene være spiseklare til stor gavn for såvel private som større cateringkunder.

Danrice forsyner cirka 80% af alle upstream-produkter til producenter af færdigretter i EU. Og selvom deres kunder sørger for downstream-kvalitetssikring, løber Danrice altid deres produkter gennem Multichecks inspektionsudstyr inden levering. Det er en høj kvalitetssikring, som der er gode forklaringer på: ”Vi køber vores produkter fra hele verden, især fra Asien, og derfor er det umuligt at udelukke urenheder. Det samme gælder risen fra Europa. Vi bliver derfor nødt til at kunne monitorere alle vores produkter og undersøge dem for fremmedlegemer, uanset hvor de kommer fra,” fortæller Kim Kirkeby, direktør hos Danrice, og fortsætter: ”For os er det herved et ekstra sikkerhedslag, som vi har skabt, således vi kan undersøge alle vores produkter for urenheder”.

Desuden er Danrices høje sikkerhedsniveau ikke tilfældigt, fordi de behandler mad med de højeste kvalitetssikringsstandarder i verden, og der er ikke langt fra urenheder til overskrifter, uheldig spalteplads og negativ omtale.

Intet overladt til tilfældigheder

X-ray-skannerne, som Multicheck sælger og leverer, gennemgår en lang række funktionelle tests, inden de er klar til detekteringsbrug. I testene dokumenteres det bl.a., hvorvidt skannerne overholder dens specifikationer, om den imødekommer kundens krav, og at detekteringsraterne er korrekte. Men hvordan kan vi garantere, at skannerne er korrekt konfigureret, og hvordan kan vi sikre, at de fungerer, som de skal? Begge dele sikrer vi i samarbejde med vores kunde, i dette tilfælde Danrice, gennem detektering af prøvestykker. Prøvestykker kunne eksempelvis være rustfrie stålkugler og glasperler med diametre på 1,0 -2,5 millimetre. Begge kan knap nok ses i produktet med det blotte øje grundet deres størrelser.

Sensitiviteten på Multichecks x-ray-skannere fra WIPOTEC-OCS er så høj, at de kan detektere selv de mindste fremmedlegemer i produkterne. Systemet bag er designet og tilpasset til at detektere fremmedlegemer såsom sten, glas, plastik- eller metalpartikler, der kan passere ubemærket gennem mekanisk forrens eller andre lignende forrensprocesser. Fremmedlegemer må under ingen omstændigheder blive i produkterne, og de skal derfor opdages med det samme igen og igen. Blot et enkelt tilfælde af fremmedlegemer i et produkt kan have fatale konsekvenser.

Kontakt for mere info

Verdensklasse på verdensplan

Den pålidelige og effektive detektering hos Darnice i Ørbæk er ikke gået ubemærket hen. I fremtiden vil Ebrofrost udvide deres implementering til deres afdelinger i USA, verdens største eksportør af ris: ”Med denne teknologi vil de kunne begrænse deres tab af gode produkter med ris fra alle regioner,” slutter Henrik Rosenlund, Factory Manager hos Danrice.

Danrice (Ebro Frost Group)

  • Danrice er en ledende, international B2B-leverandør af forkogt IQG-ris, -korn og -pasta til fødevareindustrien med særligt fokus på markedet for færdigretter.
  • I 2004 blev Danrice en del af Ebro Frost Group og oprettede små ti år senere Europas største selvstændige leverandør af IQF-ris, -korn og -pasta under EBROFROST Holding GmbH i et joint venture med tyske Keck Spezialitäten.
  • Danrice holder til i Ørbæk, hvor virksomheden gennem årene har haft vokseværk: I 2018 begyndte de at udvide deres fryselager fra 2400 til 7000 pallepladser.

Se produktet

Download pdf