linkedin
+

GMPack

Pharmaindustrien har i de seneste år gennemgået mærkbare skærpelser inden for sikkerhed og kvalitet. I overensstemmelse med EU’s FMD-regulativ er serialisering i dag et ufravigeligt krav, som producenter af farmaceutiske produkter skal imødekomme, så alle kunder inden for EU er garanteret deres receptpligtige medicins ægthed og kvalitet. På verdensplan er der imidlertid stadig flere markeder, som har større krav til kvalitet og sikkerhed end serialisering alene. Udover serialisering skal virksomheder, der ønsker at have kunder i hele verden og positionere sig på troværdighed, pålidelighed og kvalitet, også kunne aggregere deres produkter, dvs. gøre deres produkter sporbare i forsyningsleddet og dermed kvalitetssikre. Multicheck har i en årrække været en af pharmaindustriens foretrukne leverandør af Track & Trace-løsninger fra WIPOTEC-OCS, der med deres serialiserings- og aggregeringsudstyr er industriens foretrukne værn mod forfalskede udgaver af medicin og andre farmaceutiske produkter. Siden 2019 har GMPack både serialiseret og aggregeret store dele af deres produkter, som således har gennemgået branchens absolut sikreste og mest pålidelige kvalitets- og sikkerhedskontrol.

 

På forkant

Samarbejdet mellem GMPack og Multicheck begyndte i 2017, hvor GMPack manglede en leverandør til at forsyne dem med Track & Trace-løsninger med indbygget serialisering og aggregering. På daværende tidspunkt var EU’s FMD-regulativ blevet vedtaget, selvom serialisering endnu ikke var et krav. Ikke desto mindre ønskede GMPack at være på forkant med de kommende skærpelser og således gøre både serialisering og aggregering til en central bestanddel af deres produktion. Årsagen hertil var delvist, at GMPack på daværende tidspunkt havde etableret kontakt til en stor europæisk kunde, som var interesseret i at få GMPacks afdeling for lønpakkeri til at varetage pakningen af deres farmaceutiske produkter til det russiske marked. Til gengæld skulle GMPack kunne garantere den europæiske kunde både serialisering og aggregering, idet begge er krav i Rusland pr. 1. juli 2020. Multichecks implementering af begge skulle derfor ske gennem to faser: Først skulle serialisering implementeres, således GMPack kunne producere i overensstemmelse med FMD-regulativet og forhandle deres produkter inden for EU, hvorefter aggregeringen skulle følge. Vores salgsteam, anført af Product Manager Kristian Johansen, skulle derfor analysere GMPacks produktion i Hadsund for at sammensætte den bedste løsning til deres specifikke ønsker og behov. I sensommeren 2018 præsenterede vi således vores endelige løsningsforslag til fabrikschef og delejer af GMPack Christian Kjærgaard.

Kontakt for mere info

Branchens bedste serialisering

Som løsning til serialisering faldt valget på TQS-SP-TE fra WIPOTEC-OCS. Efter vores serviceteam kørte en række tests på GMPacks produkter, blev det hurtigt åbenlyst for begge parter, at TQS-SP-TE var den ideelle tilføjelse til GMPacks produktionslinjer. Et af GMPacks krav til vores løsningsforslag var, at systemet skulle være i stand til at foretage serialisering af æsker i forskellige størrelser samt sikre æskerne med Tamper Evident, fordi mange æsker i forskellige størrelser løber igennem deres afdeling for lønpakkeri på daglig basis. Idet Multicheck kunne levere TQS-SP-TE med mulighed for fortrinsløs justering til næsten alle formater samt sikre med Tamper Evident, blev det med tilføjelsen af TQS-SP-TE muligt for GMPack at serialisere de konkrete æsker nemt, hurtigt og sikkert efter deres specifikke mål. Endvidere var det afgørende for GMPack, at vi i fællesskab kunne finde en løsning, der ikke krævede store forandringer i deres i forvejen etablerede produktionsmiljø. Multicheck skulle med andre ord præsentere et løsningsforslag, der ville være kompatibel med deres etablerede pakkelinje i produktionen. TQS-SP-TE kan både installeres ind i en pakkelinje med automatisk produktgennemkøb og som en mobil stand-alone-enhed med manuel forsyning. Modellen imødekom således GMPacks krav, og kort tid herefter installerede Service Engineer Kenneth Feldt TQS-SP-TE som et nyt led i GMPacks kvalitetskontrol. Kenneth stod endvidere for oplæringen. Siden installering og oplæring var fuldendt i efteråret 2018 har GMPack således kunnet serialisere med branchens bedste teknologi og herigennem imødekomme EU’s FMD-regulativ ved at optimere deres produktivitet og produktkvalitet.

… og aggregering

Da serialiseringen efter en tid havde kørt gnidningsfrit – og med stor tilfredshed – påbegyndte Multicheck næste fase i samarbejdet. I tråd med GMPacks løfte til sin europæiske kunde implementerede vi således TQS-CP fra WIPOTEC-OCS som løsning til aggregering. TQS-CP udmærker sig ved sin høje brugervenlighed, den nyeste teknologi og sit ergonomiske design. Betjeningen sker uden store udfordringer: Operatøren placerer de pakkede æsker manuelt i lag i kassen. Når det er sket, vil det højtopløselige kamera placere sig i den korrekte fokusafstand for herefter at automatisk registrere samtlige serienumre i lag for lag, indtil kassen er fyldt. Herefter vil aggregeringsniveauet være afsluttet for den pågældende kasse, hvorefter den sættes på pallen. Når alle kasser er skannet, afsluttes den komplette aggregering af hele pallen med en label med alle de nøjagtige informationer om forsendelsen samt en rapport og en krypteret fil, som uploades til GMPacks ERP-system. Med TQS-CP kunne Multicheck herved tilbyde GMPack en alt-i-én løsning, som kombinerer nem og hurtig produkthåndtering med sikker og pålidelig aggregering af hvert enkelt produkt. I vinteren 2019 leverede vi således TQS-CP, som sammen med makkeren TQS-SP-TE siden da tilsammen har betydet, at GMPack kan præstere branchens absolut sikreste og mest pålidelige sikkerhedskontrol.

 

Et samarbejde for fremtiden

Samlet set har samarbejdet mellem Multicheck og GMPack været en stor succes, der for GMPacks vedkommende også har medført, at de nu kan adskille sig fra andre lønpakkerier med deres høje kvalitetsstandarder: ”Samarbejdet med Multicheck har betydet meget for os. Vi har haft en god og konstruktiv dialog fra første kontakt. Kristian og resten af holdet har fremstået velforberedte og professionelle, og fornemmelsen fra begyndelsen af var god,” siger Christian og tilføjer: ”Idet vores lønpakkeri nu både serialiserer og aggregerer, kan vi tilbyde en sikkerhedskontrol, som er anderledes end andre lønpakkerier. Det betyder, at vi i bund og grund er blevet mere effektive med tilføjelsen af aggregeringen. Vi kan nu både optimere vores produkt på de markeder, vi i forvejen er repræsenteret på, og indtage nye, hvor sikkerhedsprotokollerne er anderledes. Det er vores samarbejde med vores store europæiske kunde et perfekt eksempel på, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Multicheck i fremtiden”.